Chciałbym Wam przedstawić kolejny przepis na pyszną, a zarazem dość znaną nam zupę, czyli rosół. Rosół możemy zrobić na bazie warzywnego lub mięsnego bulionu. W tym przepisie podam, jak zrobić mięsny bulion, dlatego też w poniższym przepisie podałem dwa przykładowe gatunki mięs, które można użyć do przyrządzenia bulionu mięsnego na rosół. Najczęściej rosół serwuje się z makaronem, choć możemy również serwować tę zupę z kluskami lanymi, czy też makaronem naleśnikowym. Najczęściej w zakładach gastronomicznych, w szczególności podczas organizacji usług gastronomicznych, czyli różnych przyjęć okolicznościowych najczęściej właśnie serwuje się rosół z makaronem. Chciałbym Wam pokazać, że rosół także możemy w zakładach gastronomicznych serwować z makaronem naleśnikowym, dlatego też warto od czasu do czasu do karty dań umieścić propozycję serwowania tej zupy z makaronem naleśnikowym np. w propozycji obiadu dnia. Rosół z makaronem naleśnikowym także smakuje wspaniale.
Fajny pomysł na podanie rosołu :) nigdy nie jadłam rosołu z naleśnikami, następnym razem wypróbuję ten sposób :) dziękuję za inspirację :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za Twój komentarz :) Jest mi ogromnie miło, że sposób podania rosołu Tobie zainspirował.
UsuńPozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia,
Patryk