Przejdź do głównej zawartości

Książki o tematyce związanej z bezpieczeństwem i higieną żywności w gastronomii i prawem żywnościowym

Publikowałem dla Was dwa wpisy z zakresu gastronomii, żywienia i żywności, które polecam do przeczytania osobom zarządzającym zakładami żywienia zbiorowego, restauratorów i kucharzy. W pierwszej części podałem Wam kilka przykładowych książek z zakresu żywienia i usług żywieniowych w zakładach gastronomicznych, a w drugiej części listę przykładowych książek o tematyce związanej z gastronomią i żywności.

Kontynuuje ten temat, dlatego też chciałem Wam w tym wpisie podać przykładowe książki o tematyce związanej z bezpieczeństwem i higieną żywności w gastronomii oraz książki o tematyce dot. prawa żywnościowego, które polecam przeczytać przede wszystkim osobom zarządzającym zakładami żywienia zbiorowego, restauratorom, a także kucharzom. Część książek o tematyce związanej z bezpieczeństwem i higieną żywności w gastronomii jest skierowana również dla uczniów szkół gastronomicznych, dlatego też te książki zawierają także tematykę związaną z BHP w gastronomii, więc również dużo dowiecie się na ten temat z tychże książek. W kolejnym, a zarazem w ostatnim wpisie z cyklu polecanych książek do przeczytania z dziedziny gastronomii, żywności i żywienia podam Wam również przykładowe książki z dziedziny gastronomii, które również polecam przeczytać osobom nie tylko interesujących się gastronomią, ale także osobom zajmujących się tym zawodowo.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Profil psychologiczny Adolfa Hitlera, byłego przywódcy III Rzeszy. Psychologia.