Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na serniko-makowiec

Serniko-makowiec to nie tylko fantastyczne i przepyszne ciasto na święta Bożego Narodzenia, ale również jest to fantastyczne ciasto na różne przyjęcia okolicznościowe. Ciasto jest proste do zrobienia. Do przygotowania serniko-makowca potrzebna jest masa makowa oraz masa serowa i kruche ciasto, które stanowi spód naszego ciasta. W tym przepisie nie podałem sposobu zrobienia ciasta kruchego, gdyż opublikuję taki przepis w osobnym poście.

Komentarze

  1. Oby wrócił na polskie stoły, w czasach dzieciństwa podpatrywałam mamę jak własnoręcznie mieliła mak i ser, a ja ucierałam w makutrze zółtka z cukrem na puch, to są pyszne wspomnienia 🤗

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.