Przejdź do głównej zawartości

Rzodkiewka. Wartość odżywcza rzodkiewki z punktu widzenia nauk o żywności i żywieniu człowieka.

Co wiemy dokładnie o rzodkiewce? Jaką wartość odżywczą i energetyczną ma to warzywo? Na wszystkie pytania znajdziecie odpowiedź w poniższej grafice.
Dla przypomnienia dodam, że dziennie powinniśmy spożywać ok. 400-500 g warzyw (różnych rodzajów warzyw), zgodnie z obecnymi zaleceniami żywieniowymi oraz zgodnie z dziennymi racjami pokarmowymi.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.