Przejdź do głównej zawartości

Technologia gastronomiczna - obróbka wstępna brudna i czysta. Rozdrabnianie warzyw i owoców w trakcie obróbki wstępnej czystej podczas przyrządzania potraw w zakładach gastronomicznych

Ostatnio opublikowałem dla Was wpis z dziedziny technologii gastronomicznej na temat etapów poszczególnych prac podczas przygotowywania potraw (produkcja gastronomiczna) i wydawania potraw (ekspedycja) w zakładach gastronomicznych. W tym wpisie dowiedzieliście się, że trzecim etapem przygotowywania potraw (produkcji gastronomicznej) w zakładach gastronomicznych jest obróbka wstępna surowców m.in. warzyw, czy też owoców. Na temat obróbki wstępnej będzie mowa w dzisiejszym wpisie z zakresu technologii gastronomicznej. Także będzie mowa o rozdrabnianiu warzyw i owoców oraz technik rozdrabniania warzyw i owoców.



Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.

Podsumowanie bieżącego roku – jak zrobić to w sposób efektywny? Psychologia.