Technologia gastronomiczna - obróbka wstępna brudna i czysta. Rozdrabnianie warzyw i owoców w trakcie obróbki wstępnej czystej podczas przyrządzania potraw w zakładach gastronomicznych
Ostatnio opublikowałem dla Was wpis z dziedziny technologii gastronomicznej na temat etapów poszczególnych prac podczas przygotowywania potraw (produkcja gastronomiczna) i wydawania potraw (ekspedycja) w zakładach gastronomicznych. W tym wpisie dowiedzieliście się, że trzecim etapem przygotowywania potraw (produkcji gastronomicznej) w zakładach gastronomicznych jest obróbka wstępna surowców m.in. warzyw, czy też owoców. Na temat obróbki wstępnej będzie mowa w dzisiejszym wpisie z zakresu technologii gastronomicznej. Także będzie mowa o rozdrabnianiu warzyw i owoców oraz technik rozdrabniania warzyw i owoców.
Komentarze
Prześlij komentarz