Przejdź do głównej zawartości

Technologia gastronomiczna - obróbka wstępna brudna i czysta. Rozdrabnianie warzyw i owoców w trakcie obróbki wstępnej czystej podczas przyrządzania potraw w zakładach gastronomicznych

Ostatnio opublikowałem dla Was wpis z dziedziny technologii gastronomicznej na temat etapów poszczególnych prac podczas przygotowywania potraw (produkcja gastronomiczna) i wydawania potraw (ekspedycja) w zakładach gastronomicznych. W tym wpisie dowiedzieliście się, że trzecim etapem przygotowywania potraw (produkcji gastronomicznej) w zakładach gastronomicznych jest obróbka wstępna surowców m.in. warzyw, czy też owoców. Na temat obróbki wstępnej będzie mowa w dzisiejszym wpisie z zakresu technologii gastronomicznej. Także będzie mowa o rozdrabnianiu warzyw i owoców oraz technik rozdrabniania warzyw i owoców.



Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.