Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na Ritterzipfel

 Dzisiejszy wpis będzie o kuchni niemieckiej, a dokładnie o kuchni bawarskiej, gdzie przedstawię Wam wyśmienity przepis na dość ciekawe danie kuchni bawarskiej, czyli Ritterzipfel (potrawa kuchni regionalnej). Są to długie kluski przyrządzone z ugotowanych ziemniaków, pokrojonej kapusty kiszonej oraz usmażonej cebuli z dodatkiem szpeku (boczek). To są główne składniki tej potrawy. Do przyrządzenia Rtterzipfel będziemy potrzebować mąki ziemniaczanej (po niem. Kartoffelmehl), którą dodamy do masy na kluski oraz będziemy panierować je również w tej mące.

Podany przepis jest oryginalny i taki też znajdziecie w wielu niemieckich stronach internetowych z przepisami na różne dania niemieckie.
Warto spróbować niemieckie dania. Są naprawdę przepyszne. Polecam te danie.
Guten Appetit und Ich grüße euch alle!

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.