Dzisiejszy wpis będzie o kuchni niemieckiej, a dokładnie o kuchni bawarskiej, gdzie przedstawię Wam wyśmienity przepis na dość ciekawe danie kuchni bawarskiej, czyli Ritterzipfel (potrawa kuchni regionalnej). Są to długie kluski przyrządzone z ugotowanych ziemniaków, pokrojonej kapusty kiszonej oraz usmażonej cebuli z dodatkiem szpeku (boczek). To są główne składniki tej potrawy. Do przyrządzenia Rtterzipfel będziemy potrzebować mąki ziemniaczanej (po niem. Kartoffelmehl), którą dodamy do masy na kluski oraz będziemy panierować je również w tej mące.
Podany przepis jest oryginalny i taki też znajdziecie w wielu niemieckich stronach internetowych z przepisami na różne dania niemieckie.
Warto spróbować niemieckie dania. Są naprawdę przepyszne. Polecam te danie.
Guten Appetit und Ich grüße euch alle!
Komentarze
Prześlij komentarz