Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

Publikuję dla Was jeszcze jeden wpis, gdzie podam Wam przepis kulinarny na ciasto drożdżowe z owocami oraz kruszonką. Na mojej stronie pojawi się wpis z zakresu technologii gastronomicznej na temat metod wyrabiania ciast drożdżowych oraz wyrobów z ciast drożdżowych, natomiast w tym poście podam Wam przepis na ciasto drożdżowe z wykorzystaniem suszonych drożdży, gdzie nie trzeba robić zaczynu do ciasta drożdżowego, choć również podałem w grafice także sposób zrobienia takiego zaczynu, jeśli używamy zwykłych drożdży. Moje ciasto jest z truskawkami, ale także można wykorzystać inne owoce np. jagodowe, czy pestkowe. Także znajdziecie przepis na kruszonkę, którą najczęściej posypuje się wyroby cukiernicze na bazie ciast drożdżowych.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.