Jakie potrawy i napoje serwowano konsumentom w różnych klasach Titanica podczas rejsu w 1912? Ciekawostki z zakresu historii gastronomii.
Zamierzałem opublikować dla Was jeszcze jeden wpis, który jest związany z ciekawostkami historycznymi związanymi z kulinariami oraz gastronomią, dlatego też postanowiłem opublikować wpis na temat serwowanych potraw, produktów spożywczych i napoi pasażerom (konsumentom) rejsu do Nowego Jorku w słynnym statku pasażerskim RMS Titanic w roku 1912, który ten rejs skończył się katastrofą - zatonięciem. Tak się składa, że zachowały się oryginalne karty dań, więc możemy wiele się nich dowiedzieć o tym, co pasażerowie tego rejsu pili i spożywali w części restauracyjnej Titanica. Napisałem w grafice krótką historię na temat Titanica oraz podałem przykładowe potrawy, napoje i produkty spożywcze, które były spożywane przez pasażerów tego rejsu w części restauracyjnej Titnanica w zależności od klasy na podstawie oryginalnych karty dań.
Opracowano na podst.:
Historyofyesterday.com, "A Look at the Titanic's Menu. What was for dinner on that fateful night?"
Komentarze
Prześlij komentarz