Przejdź do głównej zawartości

Jakie potrawy i napoje serwowano konsumentom w różnych klasach Titanica podczas rejsu w 1912? Ciekawostki z zakresu historii gastronomii.

Zamierzałem opublikować dla Was jeszcze jeden wpis, który jest związany z ciekawostkami historycznymi związanymi z kulinariami oraz gastronomią, dlatego też postanowiłem opublikować wpis na temat serwowanych potraw, produktów spożywczych i napoi pasażerom (konsumentom) rejsu do Nowego Jorku w słynnym statku pasażerskim RMS Titanic w roku 1912, który ten rejs skończył się katastrofą - zatonięciem. Tak się składa, że zachowały się oryginalne karty dań, więc możemy wiele się nich dowiedzieć o tym, co pasażerowie tego rejsu pili i spożywali w części restauracyjnej Titanica. Napisałem w grafice krótką historię na temat Titanica oraz podałem przykładowe potrawy, napoje i produkty spożywcze, które były spożywane przez pasażerów tego rejsu w części restauracyjnej Titnanica w zależności od klasy na podstawie oryginalnych karty dań.




Opracowano na podst.:

Historyofyesterday.com, "A Look at the Titanic's Menu. What was for dinner on that fateful night?"

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.