Przejdź do głównej zawartości

Technologia gastronomiczna. Jak prawidłowo przeprowadzić obróbkę cieplną potraw?

Ostatnio opublikowałem dla Was wpis na temat obróbki termicznej (cieplej) potraw, wykorzystywaniu różnych urządzeń gastronomicznych do przeprowadzenia obróbki termicznej (cieplnej) potraw oraz rodzajów obróbek cieplnych (termicznych), jakie wyróżnia się w technologii gastronomicznej. Tak jak obiecałem, iż drugą częścią tego wpisu będzie również tematyka związana z obróbką termiczną (cieplną) potraw, a dokładnie o jej prawidłowym przeprowadzaniu podczas przyrządzania potraw. Podam wam kilka ważnych wskazówek odnośnie tego, jak prawidłowo przeprowadzić obróbkę cieplną (termiczną) z kulinarnego punktu widzenia. To tak zwane porady kulinarne.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.

Podsumowanie bieżącego roku – jak zrobić to w sposób efektywny? Psychologia.