Przejdź do głównej zawartości

Technologia gastronomiczna. Jak prawidłowo przeprowadzić obróbkę cieplną potraw?

Ostatnio opublikowałem dla Was wpis na temat obróbki termicznej (cieplej) potraw, wykorzystywaniu różnych urządzeń gastronomicznych do przeprowadzenia obróbki termicznej (cieplnej) potraw oraz rodzajów obróbek cieplnych (termicznych), jakie wyróżnia się w technologii gastronomicznej. Tak jak obiecałem, iż drugą częścią tego wpisu będzie również tematyka związana z obróbką termiczną (cieplną) potraw, a dokładnie o jej prawidłowym przeprowadzaniu podczas przyrządzania potraw. Podam wam kilka ważnych wskazówek odnośnie tego, jak prawidłowo przeprowadzić obróbkę cieplną (termiczną) z kulinarnego punktu widzenia. To tak zwane porady kulinarne.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.