Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na Sellerieschnitzel (tł. kotlety z selera)

W wielu austriackich restauracjach oferują w swoich kartach dań bardzo fajne, a zarazem dość ciekawe danie, bo to jest wegetariańska wersja kotletów schabowych, czyli kotlety z selera. Po niemiecku to danie nazywa się Sellerieschnitzel. Na wielu stronach niemieckojęzycznych jest pełno przepisów na kotlety z selera. Aby zrobić takowe kotlety, musimy mieć ugotowany seler. Może to być z wywaru na zupę lub też ugotować obranego i pokrojonego w plastry selera w posolonej wodzie (można też dodać do wody liść laurowy). Danie te jest wyśmienite. Idealne dla osób, których jedzą mało mięsa lub są wegetarianami.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.