Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na zupę krem z kaszy jęczmiennej - po ang. Cream of Barley

 Ostatnio opublikowałem dla Was wpis, który był związany z historią kulinariów i gastronomii. Wpis ten cieszył się ogromnym zainteresowaniem, gdyż tematyką tego wpisu były potrawy i napoje, które były serwowane w różnych klasach części restauracyjnej statku pasażerskiego RMS Titanic w roku 1912 podczas rejsu do Nowego Jorku (USA), który niestety skończył się tragicznie - utonięciem, gdyż zderzył się z górą lodową. Nawiązując do tego tematu, chciałem dla Was opublikować jeden z przepisów na danie, a dokładnie na zupę, która była serwowana w pierwszej klasie Titanica. Ta zupa nazywa się po angielsku Cream of Barley, czyli zupa krem z kaszy jęczmiennej. W różnych anglojęzycznych stronach internetowych widziałem przeróżne przepisy na te danie. W jednym przepisie składnikiem był bekon, który na początek podsmaża się w pierwszym etapie przygotowywania tej zupy. W innym przepisie był ocet winny z czerwonego wina, a w niektórych także mleko pełnotłuste, dlatego też podam Wam przepis na jedną ze sposobów przyrządzenia tej zupy, który był najbardziej popularny.

Z pewnością pojawią się jeszcze inne przepisy na potrawy oraz desery, które były serwowane pasażerom RMS Titanica.

Komentarze

  1. Bardzo prosta i pożywna zupa, dodatek whiskey z pewnością podkręca jej smak, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.